Lära tipsar om att delta i motionslopp

Vet du någon som vill delta i Glada Midnattsloppet eller något annat motionslopp? Här kommer några tips på saker att tänka på inför loppet.

Om det är möjligt, åk tillsammans och titta på platsen där loppet ska hållas. Ta foton och lyssna på vilka funderingar personen har inför loppet.

Fotona kan ni sedan använda som samtalsstöd inför loppet. Att använda papper och penna det vill säga att rit-prata kan vara ytterligare ett sätt att skapa förutsägbarhet, trygghet och tydliggöra hur det ser ut i omgivningen och hur loppet kommer att gå till. Med rit-prat kan man också beskriva att det är ok att gå och springa/rulla. Loppet ska genomföras utifrån personens förutsättningar, har personen svårt med ljud kan man använda hörlurar, känner man en oro kan det hjälpa att ha något i händerna till exempel en stressboll eller favoritsaken.

Kom överens med hur ni ska fira att ni deltagit! Fika eller mat eller annat önskemål! Kom ihåg att det är viktigt att få känna att man har lyckats oavsett hur och om man kommit i mål. Bild- och samtalsstödet kan senare vara ett bra komihåg efteråt för personen och även för att visa andra vad man har upplevt.

Gör det tillsammans och ha kul!

Läs mer om Glada Midnattsloppet

Kontakta oss
  • Kontakta oss!

    Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra kurser eller vill boka en anpassad utbildning. Skicka oss ett meddelande nedan, eller ring oss på 08-768 20 26.
    För fler kontaktuppgifter, klicka här.